Pita od rajcica
(tarte aux tomates)
Sastojci:
1/2 omota duboko zaledenog lisnatog tijesta ( 150 g )
500g rajcice, 3 jaja
po jedan prstohvat soli i bijelog papra
1 navrsak noza susenog ili 1/2 zlice svjeze nasjeckanog bosiljka
4-5 zlica slatkog vrhnja
1 zlica otopljenog maslaca
4-5 zlica naribanog sira
grancica svjezeg bosiljka za ukras
Priprema:
Lisnato tijesto otopimo i razvaljamo na radnoj plohi posutoj brasnom.Njime oblozimo rasklopiv kalup promjera 25 cm.Pecnicu ugrijemo na 200*.Rajcice ogulimo , ocistimoim sjemenke, a meso krupno narezemo.Jajapijenasto izmjesamo sa solju , paprom i bosiljkom.Malo pomaloumjesamo vrhnje i maslac.Meso rajcuca promjesamo sa smjesom od jaja i raspodjelimo po tijestu.Nadljev pospemo sirom.Pitu pecemo 8 min u pecnici na drugoj precki odozdo.Zatim trnperaturu smanjimo na 180* i pitu pecemo sljedecih 20-35 min.Ako smjesa od rajcica pred kraj pecenja odvise potamni, prekrijemo je papirom nepropusnim za masnocu.Pitu od rajcica posluzimo vrucu, ukraseno bosiljkovom grancicom.
Nema komentara:
Objavi komentar