Puževi vinogradnjaci na burgundski način
(ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE)
Sastojci:
75 g mekog maslaca
1/2 vezice peršina
4 žlice krbuljice
2 kozjaka
2 režnja češnjaka, 1/2 žličice soli
1 prstohvat bijelog papra
1 žlica limunovog soka
24-36 puževa s kućicama iz limenke
Priprema:
Maslac stavimo u zdjelu. Peršin i krbuljicu operemo, ocijedimo i sitno nasjeckamo. Kozjak ogulimo i također sitno nasjeckamo. Češnjak ogulimo, narežemo ga na kocke i zgnječimo sa solju. Zelenje, češnjak, kozjak, papar i limunov sok umiješamo u maslac. Puževe ocijedimo, stavimo ih u kućice, u svaku kućicu dodamo 1/2 žličice uvarka od puževa i kućicu nadopunimo maslacem u koji je umiješano zelenje. Pećnicu ugrijemo na 200*. Puževe stavimo u tavu za puževe ili pospemo vatrostalnu posudu slojem soli debelim oko 1 cm i na to poslažemo puževe kućice sa smjesom maslaca i bilja okrenutom nagore. Puževe pečemo u vrućoj pećnici dok se maslac ne počne pjeniti. Uz puževe poslužimo svježi bijeli kruh baguette.
Nema komentara:
Objavi komentar