Recepti jela i kolaca

srijeda, 15. listopada 2014.

             Srdele nadjevene špinatom
                                  (SARDINES FARCIES AUX EPINARDS)


Sastojci:

500g krupnih srdela
300g duboko zamrznutog lisnatog špinata
1/2 žličice soli, 1 glavica luka
1 šalica mlijeka, 5 žlica maslinovog ulja
1 žlica brašna
po 1 navršak noža bijelog papra i naribanog muškatnog oraščića
2 režnja češnjaka
2 žličice bijelih mrvica


Priprema:

Srdele operemo i odrežemo im glave. Ribe rasporimo na trbušnoj strani uklonimo im središnju kost; stavimo ih na krpu. Špinat skuhamo u posoljenoj vodi, dobro iscijedimo i nasjeckamo. Luk ogulimo i narežemo na kocke. Ugrijemo mlijeko. Kocke luka staklasto popržimo na 2 žlice ulja, dodamo špinat i pirjamo nekoliko minuta. Špinat pospemo brašnom, promiješamo, dolijemo mlijeko i začinimo paprom i oraščićem. Špinat pustimo da na blagoj temperaturi pokriven kuha jos 10 minuta. Češnjak ogulimo, zgnječimo i umješamo u špinat. Pećnicu ugrijemo na 250*. U svaku srdelu stavimo po dve žličice špinata, pa ih smotamo od glave prema repu. Vatrostalnu posudu namažemo uljem. 
Ostatak špinata stavimo u posudu, a na špinat složimo svitke od srdela. Pospemo mrvicama i pokapamo ostatkom ulja; pečemo 10 minuta u pećnici.



     

Nema komentara: