Recepti jela i kolaca

srijeda, 19. studenoga 2014.

Sabatni složenac (CHOLEN)

                                     


Sastojci:

200g bijelog graha
600g krumpira
1 velika glavica luka
600g goveđih prsiju
1-2 goveđe kosti
po 1 žličica soli, slatke mljevene crvene paprike i šećera
1 navršak noža crnog papra


Priprema:

Grah namačemo 12 sati. Krumpir ogulimo. Luk ogulimo i narežemo na kocke. Grah ocijedimo i stavimo u velik vatrostalan kalup. Kocke luka i polovicu krumpira složimo na grah. Meso i kosti stavimo u sredinu i priložimo ostatak krumpira. Pospemo solju, paprikom, šećerom i paprom i dolijemo toliko kipuće vode da sve bude pokriveno vodom. Pećnicu uključimo na 180*. Kalup pokrijemo aluminijskom folijom, foliju stisnemo oko ruba i stavimo poklopac. CHOLENT uskuhamo u pećnicu za 30- tak minuta, onda temperaturu vratimo na 100* i jelo ostavimo preko noći do sutrašnjeg podneva u pećnici.
CHOLENT ne udovoljava samo zabrani rada u subotu, nego daje i zasitan obrok.
   








Nema komentara: