Recepti jela i kolaca

srijeda, 19. studenoga 2014.

Nadjevne palačinke (BLINTZES)

                                   
Za palačinke:
250 g brašna od krumpira ili škrobno brašno
2 jaja
1 prstohvat soli

Za nadjev:
250 g kuhane govedine ili mesa od peradi
2 male glavice luka
1 žlica ullja
1/2 žličice soli
po 1 navršak noža crnog brašna i ljute mljevene crvene paprike
1 jaje

Za prženje: 
ulje


Priprema:

Brašno od krumpira pomiješamo s jajima i solju, malo pomalo dolijemo toliko vode da nestane rijetko tijesto. Pustimo da miruje 30 minuta. Meso sameljemo strojem za mljevenje mesa na kolut s najmanjim rupicama. Glavice luka ogulimo, narežemo na kocke i zlatnožuto popržimo na ulju. Meso pomiješamo s kockicama luka, solju, paprom, paprikom i jajetom. U tavi promjera oko 18 cm ugrijemo malo ulja. Od tijesta samo s jedne strane pržimo tanke zlatnožute palačinke. Nepečenu stranu namažemo nadjevom od mesa. Palačinke sklopimo i zatim još jednom presavinemo u četvrtine. Četvrtine s obiju strana ispržimo zlatnosmeđe na ulju. 


Naš savjet:

BLINTZES se kao slatko jelo nadijevaju  i smjesom od svježeg kravljeg sira, koja se zasladi medom i poboljša nasjeckanim bademima.






Nema komentara: