Recepti jela i kolaca
srijeda, 19. studenoga 2014.
Nadjevne palačinke (BLINTZES)
Za palačinke:
250 g brašna od krumpira ili škrobno brašno
2 jaja
1 prstohvat soli
Za nadjev:
250 g kuhane govedine ili mesa od peradi
2 male glavice luka
1 žlica ullja
1/2 žličice soli
po 1 navršak noža crnog brašna i ljute mljevene crvene paprike
1 jaje
Za prženje:
ulje
Priprema:
Brašno od krumpira pomiješamo s jajima i solju, malo pomalo dolijemo toliko vode da nestane rijetko tijesto. Pustimo da miruje 30 minuta. Meso sameljemo strojem za mljevenje mesa na kolut s najmanjim rupicama. Glavice luka ogulimo, narežemo na kocke i zlatnožuto popržimo na ulju. Meso pomiješamo s kockicama luka, solju, paprom, paprikom i jajetom. U tavi promjera oko 18 cm ugrijemo malo ulja. Od tijesta samo s jedne strane pržimo tanke zlatnožute palačinke. Nepečenu stranu namažemo nadjevom od mesa. Palačinke sklopimo i zatim još jednom presavinemo u četvrtine. Četvrtine s obiju strana ispržimo zlatnosmeđe na ulju.
Naš savjet:
BLINTZES se kao slatko jelo nadijevaju i smjesom od svježeg kravljeg sira, koja se zasladi medom i poboljša nasjeckanim bademima.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar