Sastojci:
2 jaja
1/2 zlice soli
150-200g brasna
100g kukuruzne govedine ili mesa
2 zlice nasjeckanog persina i kockica luka
1 zlica gusce masti ili ulja
po 1 navrsak noza crnog papra i dunbirovog praska
Priprema:
Jaja razmutimo sa solju i uljem, malo pomalo dodajemo toliko brasna da nastane cvrsto tijesto.Tijesto razvaljamo sto je moguce tanje i narezemo na cetvorine velicine oko 5cm.Meso sameljemo sa strojem za mljevenje mesa na kolut sa najmanjim rupicama i promjesamo sa persinom, kockicama luka, mascu ili uljem, solju, paprom i dunbirovim praskom.Nadljev rasporedimo po cetvorinama od tjesta.Svaku cetvorinu presavinemo u trokut.Rubove tijesta cvrsto stisnemo viljuskom predhodno uronjenom u brasno. KREPLACH pustimo da 60 minuta miruju na radnoj plohi posutoj brasnom, zatim ih 15 minuta gotovimo u lagano kipucoj vodi. KREPLACH se stavljaju kao blagdanski pridodatak na bujon. Jedu se na gozbama za Purim, Roshasanu ili Jom kipur.
Nema komentara:
Objavi komentar