Recepti jela i kolaca
srijeda, 19. studenoga 2014.
Fini kolač od repe (KIHEN FIN VEISSERIBEN)
Sastojci:
250 g pastrnaka (bijele repe)
125 g maslaca, 150 g šećera
3 jaja, 200 g brašna
po 1/2 žličice mljevenoga muškatnoga oraščića
1 prstohvat soli
75 g nasjeckanih oraha
Za nadjev:
200 g maslaca, 2 žumanjka
350 g šećera u prahu
Za kalup:
maslac i brašno
Za posipanje:
100 g naribanih oraha
Priprema:
Repe ogulimo, raspolovimo i kuhamo ih u slanoj vodi da se raspadnu. Malac pjenasto izmješamo sa šećerom. S jajima, pireom od repe, brašnom, sodom bikarbonom, cimetom, oraščićem, klinčićima u prahu, solju i orasima zamjesimo u tijesto. Pećnicu ugrijemo na 180*. Rasklopiv kalup namažemoo maslacem i pospemo brašnom. U kalup stavimo tijesto, površinu zagladimo i kolač pečemo 50 minuta u paćnici; ohladimo na rešetki za kolače. Maslac kremasto izmiješamo s žumanjcima i šećerom u prahu. Kolač jednom prorežemo, namažemo kremom i opet sastavimo. Ostatkom kreme namažemo kolač, pospemo ga orasima. Kolač držimo u hladnjaku.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar