Recepti jela i kolaca

srijeda, 19. studenoga 2014.

Fini kolač od repe (KIHEN FIN VEISSERIBEN)

         

Sastojci:

250 g pastrnaka (bijele repe)
125 g maslaca, 150 g šećera

3 jaja, 200 g brašna
po 1/2 žličice mljevenoga muškatnoga oraščića 
1 prstohvat soli 
75 g nasjeckanih oraha

Za nadjev: 
 200 g maslaca, 2 žumanjka
350 g šećera u prahu

Za kalup:
maslac i brašno

Za posipanje:
100 g naribanih oraha


Priprema:

Repe ogulimo, raspolovimo i kuhamo ih u slanoj vodi da se raspadnu. Malac pjenasto izmješamo sa šećerom. S jajima, pireom od repe, brašnom, sodom bikarbonom, cimetom, oraščićem, klinčićima u prahu, solju i orasima zamjesimo u tijesto. Pećnicu ugrijemo na 180*. Rasklopiv kalup namažemoo maslacem i pospemo brašnom. U kalup stavimo tijesto, površinu zagladimo i kolač pečemo 50 minuta u paćnici; ohladimo na rešetki za kolače. Maslac kremasto izmiješamo s žumanjcima i šećerom u prahu. Kolač jednom prorežemo, namažemo kremom  i opet sastavimo. Ostatkom kreme namažemo kolač, pospemo ga orasima. Kolač držimo u hladnjaku.






Nema komentara: