Recepti jela i kolaca

srijeda, 19. studenoga 2014.

Nadljevna riba (Gefile fisch)

                  
Sastojci:

Sastojci za 8 osoba
1 ociscen saran ili stuka 
300g luka
500g fileta morskog lososa
2 tvrdo kuhana jaja
2 bjelanjka, 2 velike mrkve
10 zlica brasna
6 oguljenih gorkih badema
5 zlica secera u prahu
1 zlica soli, 4 glavice luka
20 kocaka secera


Priprema:


Ribu narezemo na 8 debelih plosaka.Luk ogulimo, blansiramo i nasjeckamo.Filete i jaja nasjeckamo.Bjelanjke istucemo u tvrdi snjeg.Mrkve narezemo na ploske.Nasjeckane sastojke promjesamo s brasnom za beskvasni kruh, 3 badema secerom u prahu solju i snjegom od bjelanjaka i stavimo u supljinu ribljih plosaka.Ribu opet sastavimo.Dodamo ploske mrkve i luka.Lagano kuhajuci pokriveno vodom zgotovimo za 60min.Nakon 45min dodamo ostatak badema i secer u kockama.Ribu postavimo na zdjelu s tekucinom od gotovljenja i ploskama mrkve;posluzimo je hladnu ili toplu.






Nema komentara: