Sastojci:
600 g kukuruznog zrnja iz limenke
200 g mesnate suhe slanine u ploškama
1 mala glavica luka
4 žlice maslaca, 2 žlice brašna
1/8 l mlijeka, 1 žličica soli
po 1/4 žličice senfa, ljute mljevene crvene paprike i šećera
1 žumanjak
3 kriške popržena kruha
1/2 šalice bijelih mrvica
3 žlice naribana sira
Priprema:
Pećnicu ugrijemo na 200*. Kukuruzno zrnje ocijedimo. Slaninu dobro ispržimo i stavimo s istopljenom mašću u vatrostalan kalup. Luk narežemo na sitne kockice. Rastopimo 2 žlice maslaca, na njemu staklasto popržimo kockice luka, pospemo brašnom i polijemo mlijekom. Umak začinimo solju, senfom, paprikom i šećerom i kuhamo 5 minuta. Razmutimo žumanjak i umiješamo u umak. Umak skinemo sa štednjaka. Poprženi kruh narežemo na kockice, popržimo ga zlatnosmeđe na žlici maslaca, pomiješamo s kukuruznim zrnjem i umakom, pa stavimo na ploške slanine. Mrvice pomiješamo sa sirom, pospemo po nabujku i na nj stavimo maslac u listićima. Nabujak 20-ak minuta zapečemo u pećnici.
Nema komentara:
Objavi komentar