Sastojci:
Biskvit
3 jaja
60 g šećera
60 g brašna
Krema
500 g krumpira
250 g šećera u prahu
200 g margarina
100 g oraha
50 g čokolade
Preljev
100 g čokolade
50 g margarina
Priprema:
Čvrsti snijeg od bjelanjaka izmiješamo s umućenim žumanjcima, šećerom i brašnom. Smjesu izlijemo na nauljeni i brašnom posuti lim te je stavimo na temperaturu od 220*C dvadesetak minuta. Krumpir skuhan u slanoj vodi dobro zgnječimo i ohladimo. Dodamo mu šećer u prahu, pjenasto razrađeni margarin i mljevene orahe. Kremu podijelimo na dva dijela. U jedan dio umiješamo rastopljenu čokoladu. Po biskvitu namažemo tamnu kremu, a na nju bijelu. Kolač prelijemo preljevom od čokolade i margarina.
Nema komentara:
Objavi komentar