Sastojci:
Biskvit
6 jaja
120 g šećra
0,5 dl ulja
70 g brašna
40 g kakaa
1 prašak za pecivo
Krema
2,5 dl mlijeka
1 puding od čokolade
50 g margarina
30 g šećera
2 banane
Preljev
1 dl vode
70 g šećera
sok polovice limuna
Preljev od čokolade
50 g margarina
100 g čokolade
Za ukrašavanje
čokolada u prahu prema potrebi
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto umutimo te dodamo prethodno izmiješano brašno, kakao i prašak za pecivo, a na kraju ulje. Smjesu ulijemo u nauljeni i brašnom posuti lim pa pečemo na temperaturi od 170*C petnaestak minuta. Vrući biskvit prelijem smjesom od šećera i limunovog soka koju smo prethodno desetak minuta kuhali u vodi. U kipućem mlijeku zakuhamo puding što smo ga prethodno pomiješali s malo mlijeka pa ga pustimo da se ohladi. Hladnom pudingu dodamo pjenasto izmješan margarin sa šećerom i komadiće banana. Pripremljenu kremu premažemo po biskvitu. Margarin i čokoladu otopimo i prelijemo po kolaču. Po želji po čokoladnoj glazuri pospemo čokoladu u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar