Sastojci:
Biskvit
5 jaja
150 g šećera
100 g mljevenih oraha
100 g čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
500 g lisnatog tijesta
Krema
3 dl mlijeka
60 g brašna
20 g gustina
1 vanilin šećer
100 g šećera
250 g margarina
žlica ruma
Za ukrašavanje
šećer u prahu prema potrebi
Priprema:
Bjelanjke izmiješamo u čvrsti snijeg postupno dodajući šećer, žumanjke, mljevene orahe, čokoladu u prahu i prašak za pecivo. Lisnato tijesto podijelimo na dva dijela i razvaljamo. Polovicu stavimo u lim, izbodemo vilicom, prelijemo prethodno pripremljenom smjesom te stavimo peći. Drugi dio lisnatog tijesta položimo na obrnutoj starni lima i stavimo peći. U malo mlijeka razmutimo brašno i gustin te dodamo ostatku prokuhanog mlijeka u koji smo stavili šećer i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu dodamo margarin i malo ruma te sve dobro izmiješamo. Gotovom kremom premažemo tijesto, prekrijemo korom lisnatog tijesta i pospemo šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar