Sastojci:
Biskvit
6 jaja
150 g šećera
130 g brašna
20 g kakaa
Krema
200 g čokolade u prahu
80 g maslaca
0,2 dl ruma
1 naranča
40 g šećera u prahu
Za ukrašavanje
100 g marcipana
šareni bomboni
kokosovo brašno prema potrebi
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješamo, a od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg. Smjese sjedinimo i postupno dodamo brašno i kakao. Biskvitno tijesto podijelimo na dva dijela i pečemo u limovima obloženima masnim papirom na temperaturi od 200*C dvadesetak minuta. Pečenim biskvitima odstranimo papir, položimo ih na krpu i savijemo. Na pari skuhamo kremu od čokolade u prahu, šećera u prahu, maslaca, soka jedne naranče i ruma. Ohlađenom kremom premažemo biskvite, savijemo ih i premažemo izvana pa vilicom izgrebemo kremu da izgleda kao kora. Jedan kolač izrežemo na pola i spojimo s drugim tako da dobijemo veliku granu s dvije manje. Granu pospemo kokosovim brašnom, ukrasimo šarenim bombonima i ukrasimo marcipanom.
Nema komentara:
Objavi komentar