Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 23. veljače 2015.

Kolač od višanja i likera

Sastojci:

Biskvit
100 g maslaca
100 g šećera
2 jaja
100 g brašna
1 prašak za pecivo

Nadjev
500 g višanja iz kompota
100 g šećera

Krema
1 vrećica bijele želatine
3 žlice vode
1 puding od vanilije
5 dl mlijeka
50 g šećera
2,5 dl likera od jaja
2,5 dl slatkog vrhnja

Za ukrašavanje
100 g marcipana (12 listića)
50 g šećera u prahu
prema potrebi zelena jestiva boja
nekoliko višanja

Priprema:

Pjenasto izmiješamo maslac sa šećerom pa dodamo jaja, brašno i prašak za pecivo. Smjesu ulijemo u nauljeni lim prethodno posutim brašnom. Višnje zasladimo sa 100 g šećera, propirjamo i podijelimo po biskvitu te stavimo peći na temperaturu od 175-200*C oko 30 minuta. Želatinu stavimo u hladnu vodu da omekša. U 5 dl mlijeka dodamo 50 g šećera i zakuhamo puding od vanilije kojem dodamo ocijeđenu želatinu. U vrući puding ulijemo liker od jaja i slatko vrhnje te prelijemo preko ohlađenog kolača od višanja. 
Po želji - Od marcipana, šećera u prahu i jestive zelene boje izradimo tijesto koje razvaljamo pa oblikujemo listiće kojima ukrasimo hladan kolač. 




Nema komentara: