Sastojci:
Biskvit
3 jaja
60 g šećera
30 g maslaca
60 g čokolade
60 g brašna
1 vanilin šećer
Krema
4 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
50 šećera
100 g čokolade
Preljev
2 dl slatkog vrhnja
10 g želatine
30 g šećera
100 g čokolade
malo ulja
Priprema:
Žumanjke izmješamo sa šećerom, vanilin šećerom, rastopljenim maslacem i čokoladom. U smjesu dodamo brašno i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu ulijemo u nauljeni i brašnom posuti lim te pečemo na temperaturi od 180*C 15-20 minuta. Biskvit prerežemo na pola. Čokoladu rastopimo na pari te joj dodamo nekoliko žlica tučenog slatkog vrhnja koje smo izmiješali sa šećerom i vanilin šećerom. Ohlađenu čokoladnu kremu umiješamo u ostatak tučenog slatkog vrhnja. Pripremljeni biskvit premažemo kremom, preklopimo drugim dijelom biskbita i stavimo u hladnjak da odstoji dok ne pripremimo premaz. Želatinu namočimo u hladnoj vodi. Pripremimo tučeno slatko vrhnje sa šećerom u koje umiješamo ocijeđenu želatinu, premažemo po biskvitu te stavimo u hladnjak. Na pari otopimo čokoladu s malo ulja te je izlijemo na masni papir u tankom sloju. Ohlađenu režemo na četverokute i slažemo po kolaču.
Nema komentara:
Objavi komentar