Biskvit
6 jaja
150 g šećera
130 g brašna
20 g kakaa
Krema
3 jaja
150 g šećera u prahu
150 g čokolade
150 g maslaca
1 vanilin šećer
Premaz
1 dl vode
30 g šećera
1 žlica ruma
Za ukrašavanje
gotov čokoladni preljev
prema potrebi slatko vrhnje
Priprema:
Trećinu šećera i žumanjka pjenasto izmiješamo, a od bjelanjaka i ostatka šećera napravimo čvrsti snijeg. Smjese spojimo i postupno dodamo brašno i kakao. Biskvit pečemo u limu obloženim masnim papirom na temperaturi od 180-200*C 15 minuta. Potom ga savijemo i pustimo ohladiti. U malo vode zakuhamo šećer, a kada se sirup ohladii, u njega dodamo rum ili liker te namočimo biskvit. Na pari izmiješamo šećer u prahu, jaja, vanilin šećer i čokoladu. U ohlađenu smjesu umiješamo pjenasto razrađeni maslac (ili margarin). Kremu namažemo po biskvitu i ponovo smotamo. Savitak ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem.
Nema komentara:
Objavi komentar