Recepti jela i kolaca

petak, 27. veljače 2015.

Svečani hrbat

Sastojci:

Biskvit
6 jaja
150 g šećera
70 g maslaca
100 g čokolade
40 brašna
4 žlice krušnih mrvica
0,5 dl ruma
150 g oraha
50 g grožđica
50 g lješnjaka
1 prašak za pecivo
1 žlica margarina

Preljev
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice šećera
80 g margarina

Priprema:

Šećer i žumanjke pjenasto izmiješamo, dodamo rastopljeni maslac, čokoladu, brašno izmiješano s praškom za pecivo i dvije žlice krušnih mrvica namočenih u rum. Od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg pa zajedno s mljevenim orasima, grožđicama i nasjeckanim lješnjacima dodamo pripremljenoj smjesi. Oblik hrpta premažemo margarinom i pospemo preostalim krušnim mrvicama. Biskvit pečemo na temperaturi od 180*C oko 45 minuta, a kada je gotov, ohladimo ga i pažljivo istresemo iz kalupa. Na pari rastopimo čokoladu, šećer i margarin pa time prelijemo biskvit. Kada se čokolada stisne, kolač po želji ukrasimo marcipanom.




Nema komentara: