Recepti jela i kolaca

petak, 27. veljače 2015.

Ekleri s čokoladom

Sastojci:

Tijesto
2,5 dl vode
125 g maslaca
230 g brašna
4 jaja
malo soli

Krema
6 dl vrhnja
60 g šećera
1 žlica čokolade u prahu

Peljev
100 g čokolade

Priprema:

Vodu, maslac i sol stavimo kuhati, a kada prokuha, dodamo brašno. Smjesu miješamo tako dugo dok se ne počne odvajati od posude. Potom je maknemo s vatre i pustimo da se malo ohladi. U tijesto dodamo jaja i miješamo sve dok ne postane glatko te ga oblikujemo pomoću štrcaljke u štapiće debele 2 i dugačke 6 sm. Štapiće stavimo u nauljeni lim i pečemo na temperaturi od 200*c 15-20 minuta. Kada se ohlade, pelijemo ih rastopljenom čokoladom. Čokoladu pustimo da se stvrdne pa ih prerežemo  na pola. Slatko vrhnje i šećer dobro izmiješamo, a polovici smjese dodamo čokoladu u prahu. Pomoću štrcaljke punimo eklere čokoladnom kremom i tučenim slatkim vrhnjem te ih poklopimo čokoladnim gornjim dijelom.




Nema komentara: