Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Breskvice

Sastojci:

Tijesto
1 kg brašna
500 g margarina
300 g šećera
2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 žumanjka
1 jaje

Nadjev
100 g mljevenih oraha
50 g marmelade
1 žlica ruma

Rastopljena čokolada
50 g čokolade za kuhanje
1 žlica mlijeka
1 žlica šećera
1 žlica ulja

Preljev
2 dl sirupa od jagoda
1 dl sirupa od mente ili kruškovca
100 g kristalnog šećera

Priprema:

Izmiješamo sastojke za tijesto te pripremljeno  prhko tijesto pustimo da odstoji. Zatim od tijesta oblikujemo kuglice koje pećemo na temperaturi od 180*C. Pečene kuglice ostavimo da se ohlade. Ohlađene prerežemo na pola te svaku polovicu izdubimo malom žlicom. Izdubljeni dio tijesta pomiješamo s mljevenim orasima, marmeladom,  rastopljenom čokoladom i rumom te sve dobro izmiješamo tako da nadjev ne bude ni pretvrd niti previše mekan. Žlicom punimo nadjev u pripremljene polovice tijesta i na kraju dvije polovice spojimo. Pola breskvice uronimo u sirup od jagoda, a pola u sirup od mente ili kruškovac te vlažnu uvaljamo u kristalni šećer.




Nema komentara: