Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Dalmatinske fritule

Sastojci:

500 g brašna
25 g kvasca
2 jaja
50 g grožđica
1,5 - 2,5 dl mlijeka
50 g suhih smokava
0,5 dl rakije
0,2 dl maslinovog ulja
60 g šećera
malo soli
korice od naranče i limuna
ulje za prženje

100 g šećera u prahu

Pretpriprema:

Brašno prosijemo, a suhe grožđice i smokve namočimo u hladnoj vodi. Pripremimo ulje za prženje fritula i ostale potrebne namirnice.

Priprema:

U posudi s malo mlijeka rastopimo kvasac i žlicu šećera te smjesu stavimo na toplo mjesto da se digne. U prikladnu posudu stavimo bašno, umućena jaja, suhe grožđice i smokve narezane na kockice, rakiju, maslinovo ulje, mlijeko, malo soli, naribanu koricu naranče i limuna te dugnuti kvasac pa umijesimo tijesto koje pustimo dizati na toplom 30 minuta. Fritule oblikujemo žlicom i stavljamo iz pržiti u vruće ulje dok ne poprime boju s obiju strana. Tople fritule stavimo u zdjelu i pospemo šećerom u prahu.




Nema komentara: