Recepti jela i kolaca

srijeda, 17. prosinca 2014.

Složenac

Sastojci

375 g mesa za gulaš (pola svinjetine, pola govedine)
1 lovorov list
375 g špinata
1/2 šalice ulja
2 glavice luka
4 rajčice
100 g mršave suhe slanine
1/2 šalice mljevenih tikvinih koštica
1 navršak noža papra
1/2 - 1 žličica soli

Priprema

Meso operemo, obrišemo i narežemo na kocke. Kocke mesa zgotivimo pokrivene lovorovim listom u malo vode za 60-ak minuta. U međuvremenu protrijebimo špinat, operemo ga, ocijedimo i krupno nasjeckamo. U loncu ugrijemo ulje. Luk ogulimo, sitno narežemo i staklasto popržimo na ulju. Rajčice ogulimo , usitnimo, pridodamo k luko i mješajući malo ukuhamo. Slaninu narežemo na kocke, pridodamo smjesi rajčica i luka i s njom kuhamo 5 minuta. Umiješamo mljevene tikvine koštice i nakon sljedećih 5 minuta kuhanja špinat. Sve kuhamo još 10-ak minuta; pri tom malo po malo dodamo tekućinu gotovljenja mesa i naposljetku kocke mesa. Posolimo i popaprimo.




Nema komentara: