Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 13. listopada 2014.

           Složenac od morskih plodova
                    (ZERZUELA DE MARISCOS)


Sastojci:

400g duboko zamrznutih liganja
16 duboko zamrznutih škampa 
400g svježih daganja
250g fileta bakalara
1 žlica limunovog soka
2 glavice luka, 1 vezica peršina
3 režnja češnjaka
1 žličica soli, 4 rajčice
1/4 l bijelog vina, 5 žlica ulja
1/4 žličice bijelog papra


Priprema:

Lignje i škampe otopimo. Lignje sitno narežemo. Školjke operemo, očetkamo i odrežemo im nit. Bakalar operemo, narežemo na komade velike 4 cm i pokapamo limunovim sokom. Luk ogulimo, jednu glavicu narežemo na kocke, drugu na osam djelova. Peršin operemo, listove nasjeckamo, peteljke sačuvamo. Češnjak ogulimo i zgnječimo sa solju. Rajčice ogulimo i raščetvorimo. Osmine luka zakuhamo s vinom, peršinovim peteljkama i češnjakom. U tome školjke skuhamo za 5-8 minuta pokrivene, na jakoj vatri. Izvadimo ih iz uvarka. Uvarak procijedimo. Ugrijemo ulje i na njemu staklasto popržimo kocke luka. Dodamo rajčice, bakalar, papar i lignje, zalijemo uvarkom os školjaka i sve pokrivenokuhamo 15-ak minuta. Škampe i školjke u ljusci ugrijemo u jelu. Zarzuelu poslužimo posutu peršinom.





 

Nema komentara: