Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 13. listopada 2014.

                        Jaja flamenco
                    (HUEVOS A LA FLAMENCA)


Sastojci:

1 glavica luka, 2 režnja češnjaka
2 rajčice
1 crvena paprika
100g sirove dimljene šunke
200g kobasice začinjene paprikom
5 žlica maslinovog ulja
1 šalica duboko zamrznutog graška
1 šalica duboko zamrznutih mahuna
1 žličica soli
po 1 prstohvat bijelog papra i ljute paprike
8 jaja


Priprema:

Luk ogulimo i narežemo na kocke. Češnjak ogulimo i nasjeckamo. Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenaka i narežemo na komade.
Papriku raspolovimo, očistimo od pregradnih opna i sjemenaka, operemo i narežemo na rezance. Čunku također narežemo na  rezance. Kobasicu narežemo na ploške. Ulje ugrijemo u vatrostalnoj posudi. Na njemu poprđimo kocke luka i češnjaka.
Dodamo rajčice, rezance paprike, grašak i mahune, začinimo, sve promiješamo i pokriveno pirjamo 15 minuta. Pećnicu ugrijemo na 200*. Izdvojimo 8 plošaka kobasice, ostatak kobasice umiješamo sa šunkom u povrće. Malom zaimačom u povrću načinimo 8 udubina i u svako razbijemo po jedno jaje. Svako jaje pokrijemo ploškom kobasice. Jelo zapečemo u pećnici na srednjoj prečki. Čim se bjelanjak skrutne, izvadimo posudu iz pećnice. Jaja poslužujemo vruća.


 

Nema komentara: