Jastučići od janjetine
(EMPANADILLAS)
Sastojci:
600g duboko zamrznutog lisnatog tijesta
400g janjetine
50g masne suhe slanine
1/2 glavice luka, 2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice soli
1/2 žličice ljute mljevene paprike
1 žlica sitno nasjeckanog vlasca
1 jaje, 1 žumanjak
Priprema:
Lisnato tijesto otopimo. Janjetinu i slaninu narežemo na kockice i odmah usitnimo kuhinjskom sjekiricom ili nožem za sjeckanje.
Luk ogulimo i narežemo na vrlo sitne kockice. Ugrijemo ulje, na njemu staklasto popržimo luk i nasjeckanu slaninu. Dodamo janjetinu, uz češće prevrtanje pržimo 5 minuta, posolimo i začinimo paprikom. Umješamo vlasac i jaje. Otopljene komade lisnatog tijesta stavimo jedan na drugi, malo ih stisnemo i na radnoj plohi posutoj brašnom razvaljamo na debljinu od 2-3 mm. Tijesto narežemo na četvorine. Po četvorinama raspodjelimo nadjev od mesa, presavinemo ih u trokute i rubove čvrsto stisnemo valjuškom. Jastučiće od tijesta položimo na lim isplahnut hladnom vodom i ostavimo da miruje 15 minuta. Pećnicu ugrijemo na 200*. Jastučiće namažemo žumanjkom i pečemo 20-25 minuta; poslužimo vruće ili hladne.
Nema komentara:
Objavi komentar