Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 13. listopada 2014.

               Juha s narezanim povrćem
                                               (SOPA JULIANA)


Sastojci:

4 mlada luka
200 g bijelog kupusa
2 zelene paprike
2 mrkve
300 g krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1 l juhe od mesa
4 rajčice
2 šalice duboko zamrznutog graška
3 žlice nasjeckanog peršina


Priprema:

Luk narežemo na rezance. Bijeli kupus naribamo. Paprike narežemo na rezance. Mrkve ostružemo, operemo i narežemo na ploške nožem valovite oštrice. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke. Ugrijemo ulje, na njemu staklasto popržimo rezance luka, dolijemo juhu od mesa. Kad zakuha dodamo rezance kupusa i paprike, mrkvu i kocke krumpira pa sve kuhamo pokriveno 20 minuta. Rajčice ogulimo, narežemo ih na osam djelova i očistimo od sjemenaka. Nakon navedenog vremena kuhanja u juhu stavimo duboko zamrznuti grašak i osmine rajčice. Kuhamo još 8-10 minuta na blagoj vatri. Prije posluživanja pospemo nasjeckanim peršinom. 



 

Nema komentara: