Madridska juha od češnjaka
(SOPA DE AJO A LA MADRILENO)
Sastojci:
200 g bijeloga kruha
4 režnja češnjaka
1/2 žličice soli
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica paprike, slatke
3/4 l voda, 4 jaja
2 žlice sitno nasjeckanog vlasca
Priprema:
Bijeli kruh narežemo na vrlo tanke kriške. Češnjak ogulim, krupno narežemo i zgnječimo sa solju. Ulje ugrijemo u velikom loncu pa češnjak izmješamo s vrućim uljem. Kriške bijelog kruha stavimo u ulje i popržimo s obje strane, oprezno preokrećući. Papriku pospemo po bijelom kruhu i dolijemo hladnu vodu. Kad juha zakuha pustimo je da na blagoj vatri pirja 2-3 minute. Lonac skinemo sa štednjaka. Jaja razbijemo jedno za drugim, svako pustimo da klizne u zaimaču pa ga sa zaimače stavimo u vruću juhu. Lonac s juhom zatim vratimo na ploču štednjaka i tamo ga na blagoj vatri ostavimo da se bjelanjci skrutnu. Iz juhe izvadimo svaki put po jedno jaje, stavimo ga u šalicu za juhu posolimo, popaprimo i prelijemo juhom; pospemo vlascem.
Nema komentara:
Objavi komentar