Recepti jela i kolaca

četvrtak, 12. veljače 2015.

Savijača sa sirom

Sastojci:

Vučeno (vodeno) tijesto
400 g brašna
0,5 dl ulja
1,5 dl vode
malo soli

Nadjev
1 kg svježeg kravljeg sira
100 g maslaca
1 vanilin šećer
3 jaja
100 g šećera
1 dl slatkog vrhnja
limunova korica
50 g grožđica

šećer u prahu


Priprema:

Od tople vode, brašna, soli i ulja umijesimo žilavo tijesto koje mijesimo dok se ne pojave mjehurići. Tijesto odložimo na dasku posutu brašnom, premažemo ga uljem i pustimo da odstoji 30 minuta. Pripremimo stolnjak na kojem ćemo razvijati tijesto i pospemo ga brašnom. Tijesto prstima razvlačimo do ruba stola, a krajeve tijesta režemo. Razvučeno tijesto pustimo da se malo posuši. U međuvremenu izmiješamo sastojke koje smo pripremili za nadjev pa ga ravnomjerno raspodijelimo po tijestu. Tijesto savijemo pomoću stolnjaka te režemo prema duljini lima. Na nauljeni lim složimo savijače razmaknute 2 cm te ih premažemo masnoćom. Pečemo ih na temperaturi od 175-180C oko 35 minuta dok ne porumene. Pečene pospemo šećerom u prahu.




Nema komentara: