Sastojci:
Biskvit
3 jaja
200 g šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
limunova korica
2 rebra čokolade
5 žlica ulja
10 žlica mlijeka
Krema
3 dl mlijeka
4 žlice brašna
3 vanilina šećera
200 g margarina
200 g šećera u prahu
Za ukrašavanje
100 g čokolade
Priprema:
U pjenasto izmiješane žumance i šećer postupno dodajemo mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelimo na dva dijela. U jedan dio stavimo limunovu koricu, a u drugi otopljenu čokoladu. Smjese ulijemo u nauljeni i brašnom posute limove te ih pečemo 15-20 minuta na temperaturi od 180*. Po ohlađenom svijetlom biskvitu namažemo kremu, prekrijemo ga tamnim biskvitom te pospemo ribanim listićima čokolade.
Priprema kreme:
U 0,5 dl mlijeka umiješamo brašno, a preostalo mlijeko prokuhamo i dodamo mu vanilin šećer. Umućeno brašno ulijevamo u kipuće mlijeko stalno miješajući dok ne dobijemo gustu smjesu. U međuvremenu margarin pjenasto izmiješamo sa šećerom u prahu. Kada je smjesa hladna dodamo joj margarin i sve dobro izmiješamo.
Nema komentara:
Objavi komentar