Recepti jela i kolaca

srijeda, 18. ožujka 2015.

Kinder Pingui

Biskvit:
 4 jaja
10,5 žlica šećera
4 žlice ulja
4 žlice brašna
1 puding od čokolade
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo

Krema:
 1 l slatkog vrhnja
5 dag margarina
2 žlice šećera
10 dag čokolade

Priprema:

Razmutiti žumanjke sa šećerom i pudingom, dodati ulje, brašno s praškom za pecivo i kakao. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Peći u zagrijanoj pećnici na 180*C 30-tak minuta. Ohlađeni biskvit prepolovimo. Od vrhnja napravimo čvrst snijeg. Margarin, šećer i čokoladu otopimo i napola ohladimo. Prvu polovicu biskvita premazati s pola vrhnja, na vrhnje namazati polovicu čokoladne smjese, zatim ostatak vrhnja i završimo s drugom polovicom biskvita. Biskvit preliti ostatkom čokolade.


 
 

Nema komentara: