Recepti jela i kolaca

subota, 7. ožujka 2015.

Istarske kroštule

Sastojci:

250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
50 g šećera
30 g maslaca
100 g slatkog vrhnja
0,5 dl ruma
0,5 dl rakije
0,5 dl bijelog vina
3 žumanjka
1 žličica limunovog soka
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
malo soli
ulje za prženje

100 g šećera u prahu

Priprema:

Šećer, žumanjke, maslac, slatko vrhnje, rum, rakiju, vino, vanilin šećer, prašak za pecivo, malo soli i žličicu limunovog soka dobro izmiješamo. U smjesu dodamo brašno i umijesimo mekano tijesto koje pustimo da odstoji 30 minuta. Brašnom pospemo podlogu na kojoj ćemo valjati tijesto do 3 mm debljine, a zatim ga režemo na pravokutnike veličine 13x2 cm. Svaku kroštulu zarežemo nožem 2,3 puta, savijemo je i pržimo u vrućem ulju. Pržene kroštule pospemo šećerom u prahu.




Nema komentara: