Sastojci:
400 g mahuna iz konzerve
glavica luka
50 g maslaca
2 češnja češnjaka
žlica sjeckanog peršina
2 žlice krušnih mrvica
100 ml bijelog vina
2 jaja
200 ml mlijeka
60 g parmezan
sol i papar
Priprema:
U tavi rastopite maslac, dodajte nasjeckani luk, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, malo posolite i na laganoj vatri pržite dok povrće ne omekša. Zatim umiješajte krušne mrvice i kratko ih popržite. Sve prelijte bijelim vinom, dodajte ocijeđene mahune te polite i popaprite. Prema potrebi ulijte malo vode i na laganoj vatri kuhajte nekoliko minuta. Dno vatrostalne posude namažite maslacem i u nju stavite pripremljene mahune. U zdjelici umutite jaja, dodajte mlijeko i naribani parmezan pa sve zajedno izmiješajte te prelijte u vatrostalnu posudu preko mahuna. U zagrijanoj pećnici pecite 20-ak minuta na 200*C i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar