Zapecena juha od luka
(soupe a l oigon)
Sastojci:
3 velike glavice luka
4 zlice maslaca
1 zlica brasna
3/4 l vode
1 navrsak noza bijelog papra
2 kriske bijelog kruha
1 salica suhog bijelog vina
50 g naribana sira
Priprema:
Luk ogulimo i narezemo na tanke ploske.Rastopimo polovicu maslaca i na njoj prevrcuci zlatnozuto proprzimo kolutice luka.Brasnom pospemo luk, zaprzimo ga i malo pomalo mjesajuci dolijemo vodu. j uhu od luka kuhamo pokrivenu 20min na srednjoj vatri.Kriske bijelog kruha raspolovimo i zlatnosmede poprzimo sa obije strane na ostatku maslaca.Pecnicu ugrijemo na jaku gornju tenperaturu .Kriske bijelog kruharazdjelimo u 4 vatrostalne salice za juhu.Juhu od luka skinemo sa stednjaka i u nju umjesamo bijelo vino.Juhom prelijemo kriske bijelog kruha, pospemo naribanim sirom i zapecemo 5-10 min na naj gornjoj precki ili u rostilju, da se sir pocne topit i dobije zlatnosmedu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar