Juha od krunpira
(potage parmentier)
Sastojci:
400g krunpira
2 poriluka
1 glavica luka
2 mrkve
3/4 l vode ili juhe od peradi
1 zlica soli
1 navrzak noza crnog papra
1/2 salice vrhnja
2 zlice sitno nasjeckanog vlasca
Priprema:
Krunpir ogulimo, operemo i narezemo na kocke.Poriluk raspolovimo po duzini, temeljno operemo i narezemo na ploske.Luk ogulimo i narezemo na kolutice.Mrkvu ostruzemo operemo i narezemo na ploske.Povrce pristavimo sa vodom ili juhom od peradi u lonac, posolimo popaprimo i kuhamo poklopljenom 60 min na blagoj vatri.Ako upotrebljavamo juhu od peradi, koja je vec zacinjena trebalo bi oprezno solit.Zgotovljeno povrce protisnemo kroz sito, vratimo u lonac, izmjesamo sa vrhnjem i jos jedanput jako ugrijemo, ali ne dopustimo da prokuha.Juhu pospemo vlasim.
Nema komentara:
Objavi komentar