Recepti jela i kolaca

utorak, 14. listopada 2014.

                Svinjetina sa školjkama
                     (AMEIJOAS A MARINHEIRA COM CARNE DE PORCO FRITA)


Sastojci:

500 h svinjske pisane pečenke
po 1 prstohvat soli i bijelog papra
1 žlica svinjske masti
2 kg školjaka
2 glavice luka, 4 rajčice
1 režanj češnjaka, 3 žlice ulja
1 žlica brašna
1 šalica bijelog vina
1/2 žličice soli
1 žlica nasjeckanog peršina
po 1/2 žličice sušene majčine dušice i sušenog bosiljka


Priprema:

Pećnicu ugrijemo na 220*. Svinjsu pisanu pečenku natrljamo solju i paprom i stavimo u lim. Ugrijemo svinjsku mast, prelijemo pisanu pečenku i pečemo 25 minuta u pećnici. Školjke operemo. Luk ogulimo i narežemo na kocke. Rajčice ogulimo i narežemo na komade. Češnjak oljuštimo. Ulje ugrijemo u velikom loncu, na njemu staklasto popržimo kocke luka i češnjaka; češnjak uklonimo, dodamo rajčice i pirjamo da se raspadnu. Brašno zamješamo u malo vina. Ostatak vina dolijemo k rajčicama i pustimo da se kuhaju kljucajući. Školjke uspemo u umak i kuhamo pokrivene 10 minuta na jakoj vatri. Školjke izvadimo iz ljušture. Zamiješano brašno sa solju, peršinom i sušenim biljem stavimo u umak i prokuhamo. Svinjsku pisanu pečenku izrežemo izrežemo na kocke i prigrijemo sa školjkama u vrućem umaku, ali ne smije prokuhati.



   

Nema komentara: