Sastojci:
Tijesto:
35 dg brašna
20 dg margarina
3 žumanjca
Prašak za pecivo
Fil:
3 bjelanjka
15 dg šećera
2 jogurta
2 vrhnja
5 dg brašna
Vanilin šećer
Limunova korica
Priprema:
U prikladnu posudu uspite brašno, dodajte žumanac, rastopljeni margarin, te na kraju dodajte prašak za pecivo. Ostavite tijesto da odstoji na hladnom 20 minuta. Podijelite ga na dvije polovice. Jednu polovicu razvucite valjkom za tijesto veličine prikladne za vašu pleh. Stavite tijesto na namašćeni i pobrašnjeni pleh.
Fil ćete napraviti na jednostavan način. U jednoj posudi od bjelanca mikserom napravite snijeg, a u drugu dodajte šećer, jogurt, vrhnje, vanilin šećer, limunovu koricu i brašno. Kada izmiješate sastojke dodjate bjelanjak. Izmješajte drvenom žlicom.
Uspite fil preko tijesta. Ostalo tijesto naribajte preko fila. Pecite u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 190 stupnjeva
Nema komentara:
Objavi komentar