Recepti jela i kolaca

četvrtak, 9. lipnja 2016.

Kokos orah torta

Sastojci

    Prvi biskvit:
  • 6 bjelanjaka
  • 15 dag šećera
  • 20 dag kokosovog brašna
Drugi biskvit:
  • 6 bjelanjaka
  • 15 dag šećera
  • 20 dag mljevenih oraha
Krema:
  • 12 žutanjaka
  • 20 dag šećera
  • 25 dag margarin  



Priprema



Miksajući, izraditi čvrst snijeg bjelanjaka sa šećerom. Na kraju polagano umiješati kokosovo brašno. Masu rasporediti u pouljen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. Drugi biskvitni list izraditi od čvrstog snijega bjelanjaka s šećerom, dodajući mljevene orahe. Peći u zagrijanoj pećnici. Listove biskvita premazati kremom i složiti jedan na drugi. Sve vanjske površine ukrasiti kremom.
KREMA: Na pari ukuhavati žutanjke sa šećerom, miješajući elastičnom žicom (tući). Na kraju, u gustu ohlađenu masu umiješati, pjenasto izrađen margarin


Nema komentara: