Sastojci:
500 g tankih (vodenih) kora
Nadjev
1 kg jabuka
300 g oraha
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
20 g cimeta
Preljev
7 dl slatkoha vrhnja
Priprema:
Kore oblikujemo prema limu i pripremimo namirnice za nadjev. Pripremljene kore složimo na nauljeni lim. Svaku koru poprskamo rastopljenim maslacem. Jabuke operemo, ogulimo, izribamo i izmiješamo sa šećerom u prahu i cimetom te ih pustimo 20 minuta da odstoje, a na kraju im dodamo mljevene orahe. Nadjev slažemo na dvije kore i završavamo s korama koje namažemo rastopljenim maslacem. Kolač izrežemo na kocke i stavimo peći na temperaturu od 180 C 45 minuta. Prije nego što je potpuno pečen, kolač izvadimo i prelijemo vrhnjem te ga opet stavimo kratko peći. Kolač možemo poslužiti topao ili hladan.
Nema komentara:
Objavi komentar