- 4 patuljasta soma
- 400 g prokulica
- 4 veće mrkve
- 300 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 8-10 manjih krumpira
- malo ulja i maslaca za prženje
- po ukusu soli, papra i suhi biljni začin
- 1 limun
- malo ružmarina
Patuljsate somove očistiti, oprati, posoliti i pokapati limunovim sokom. Ostaviti ih sa strane. Prokulice očistiti, oprati i obariti u slanoj vodi. Isto uraditi i sa mrkvom i krumpirom. Nakon toga, začiniti povrće i kratko propržiti na vrelom maslacu. Odložiti na zagrijan tanjur. Za umak od šampinjona na maslacu
Pržiti sitno nasjeckan crni luk dok ne omekša, pa mu dodati šampinjone sječene na listiće. Začiniti po ukusu. Kad sva voda ispari, dodati vrhnje za kuhanje i kratko kuhati do željene gustoće. Ribu kratko pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Složiti patuljaste somove na tanjur, dodati povrće i umak od šampinjona. Poslužiti toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar